2009-01-08

Kauno mamytėms ir ne tik :)

Mūsų manymu, paroda - šaunus dalykas, naudingas tiek mamytėms, tiek įdomus ir jų vaikiukams. Niekuo neįpareigojantis, trunkantis ne taip jau ir ilgai (bet kada ateini, bet kada išeini) ir taip toliau ir pan. 
Visos besilaukiančios ir vaikučius auginančios Kauno mamytės, Vilnius jums stipriai pavydi šiandien atidarytos Eglės Aukštakalnytės Hansen fotografijų parodos "Mama Afrika". Paroda vyksta Kaunos įvairių tautų kultūrų centre (Šv. Gertrūdos 58, Kaunas). Paroda veikia nuo sausio 7 dienos iki vasario 7 dienos.
Šiek tiek daugiau apie p. Eglę, parodą ir jos projektą:

Eglė Aukštakalnytė Hansen – žinoma teatro aktorė. 1999 metais išvyko iš Lietuvos, kai jos vyro – Danijos verslininko karjeros kelias pasuko į tolimus kraštus. Kartu su šeima parodos  autorė gyveno Jekaterinburge (Uralas), Maskvoje, Nairobyje (Kenija), Maputu (Mozambikas), dabar vėl yra grįžusi į Keniją.

Afrikoje Eglė Aukštakalnytė Hansen atrado naujus amplua – pradėjo rašyti, fotografuoti, filmuoti, susidomėjo unikalia masajų ir kitų genčių kultūra, pradėjo ją tyrinėti. Lietuvei pavyko įgyti senųjų savanos gyventojų pasitikėjimą, stebėti ir nuotraukose užfiksuoti nemažai vietos genčių buities detalių, ritualų, kurių liudininkais retai tampa svetimšaliai.

Šioje parodoje eksponuojama nedidelė dalis Eglės Aukštakalnytės Hansen fotografijų, kuriomis iliustruota jos knyga „Mama Afrika“.

Smagaus ir turiningo laiko!!!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą