2009-01-28

Kaip prasmingai praleisti laiką besilaukiant?

Žmonės sako, kad jūsų gyvenimas, gimus kūdikiui, pasikeis iš esmės, bet jums dar sunku suvokti, kaip šis naujas mažulis stebukliukas pakeis jūsų gyvenimą ir kiek atims laiko. Tad besilaukdama gėrėkitės ilgu miegu, mėgaukitės pietumis bei džiaugitės, kad galite įvykdyti pirmą į galvą šovusią mintį.


Netgi, jeigu praleidžiate laiką su tėvais, kurie turi mažus vaikus, yra labai sunku įsivaizduoti, kaip slinks jūsų dienos po kūdikio gimimo. Jūs galite pastebėti pilką savo draugės žvilgsnį po sunkios savaitės ir nemigo naktų, bet nematyti, kad ji sutelkia visas jėgas, kad galėtų šypsotis.


Gimus kūdikėliui, drastiškiausias pasikeitimas įvyksta laiko atžvilgiu. Anksčiau kiekvieną valandėlę galėdavote susiplanuoti. Dabar kitas žmogutis – mažas ir priklausomas – nustato jums dienos grafiką. Jūs galite bandyti išlaikyti senuosius savo įpročius, bet pastebėsite, kad teks sekti vaikelio miegučio ir valgymo poreikius. Todėl, kol esate nėščia kiekvieną minutę stenkitės daryti tik kai, ko norite jūs.

 

Miegas, miegas, miegas
Mama Jurga sako, kad kai laukėsi ir girdėdavo jaunąsias mamytes sakant, jog gavusios laisvą valandėlę labiau už viską pasaulyje norėtų pamiegoti, truputėlį net šyptelėdavo dėl to, ir savęs klausdavo: “O kur romantiški pasivaikščiojimai su vyru, mėgstamo žurnalo skaitymas ar plepėjimai su draugėmis?” Ir tik dabar, kai miego nepriteklius jau pasiekė viršūnę, ji suprato, kad nieko daugiau nenori, kaip valandėlės miego. Ir kai jai rūpėdavo pamiegoti valandėlę, kitą, dabar 10 minučių pogulio leidžia pasijusti nugalėtoja.

Taigi, miegokite kiek tik norite ir kiek tik galite! Dėl nieko nesijauskite kalta. Savaitgaliais visus susitikimus planuokite vakarais ir dėl nieko nesinervinkite. Jeigu naktį jums sunku miegoti dėl to, kad kūdikėlis spardo jūsų pilvą arba galvojate, kokia mama būsite, mėgaukitės bent trumpais prisnūdimais tyloje. Yra prietaras, kad ilgas miegas nėštumo metu padės ilgiau nepajusti miego trūkumo, kūdikėliui gimus. Juokaujama, kad tai lyg tas pats, kaip bandyti prisivalgyti riebių kepsnių dviems mėnesiams į priekį, kad galėtumėte išgyventi badaudami. Kaip ten bebūtų, jūs vis tiek su dideliu malonumu prisiminsite šias saldaus miego dienas.

Darau tai, kas “šauna į galvą”
Kūdikėliui gimus, netikėti pasivaikščiojimai ir spontaniškai sugalvoti planai tampa tik svajone. Prieš gimstant kūdikiui, Jurga buvo labai punktuali. Dabar, besiruošdama išeiti iš namų su savo sūnumi, visuomet netikėtai sugaišta keliasdešimt minučių. Netgi tuomet, kai ji jau yra susipakavusi į krepšį vystyklus, buteliukus, servetėles, žaislus ir knygutes, pavyzdžiui, prireikia mažyliui pakeisti vystyklus ir jos kruopščiai suplanuotas planas žlunga.

Tad kol esate nėščia, bėkite iš namų, kur ir kada tik norite, bei darykite, kas tik “šauna į galvą”. Galbūt jūs norite nueiti ten, kur parduoda skaniausius ledus? Galbūt jūs paprasčiausiai norite valandėlę kitą pasivažinėti automobiliu? O galbūt jūs vidurnaktį užsimanote pasivaikščioti po miesto parką? Tad eikite ir darykite tai, ką norite! Juk dabar niekas jūsų sustabdyti negali!

Neskaičiuoju laiko
Vienas labiausiai erzinančių dalykų, auginant mažylį – negalėjimas iš karto iki galo atlikti numatytų darbų. Tik kūdikėliui užmigus, jūs lekiate į virtuvę ir bandote pradėti ruošti pietus. Bet jūs nežinote, kiek laiko jūsų angelėlis miegos: pusvalandį, valandą, ar tai tik 15 minučių snūstelėjimas. Todėl dabar darbus galite atlikti tik keliais etapais. Pavyzdžiui, Jurga vienu metu supjausto daržoves, po 20 minučių paruošia padažą, o grįžus po pasivaikščiojimo, įdeda paruoštą maistą į orkaitę.

Taigi, besilaukdama to mažojo padaužos, kuris iš jūsų atims visą laiką, virkite ir mėgaukitės gurmaniškais pietumis, skaitykite mėgstamą knygą, eikite į teatrą, važiuokite į gamtą. Niekas jūsų nepertraukus, išskyrus jus pačią.

Besikeičiantys prioritetai
Žinoma, po kelių mėnesio vargo ir bemiegių naktų pradėsite rasti laiko ir sau. Bet pamatysite, kad visko, ko norite tikrai nuveikti negalite. Teks rinktis, nes visiems norams išpildyti tikrai neužteks laiko. Pavyzdžiui, jeigu nueiti į sporto klubą bus didžiausias jūsų tikslas, kasdienį laikraščio skaitymą teks išbraukti iš grafiko. Jeigu norėsite paruošti šeimai skanius pietus, savo mezginį tą dieną teks atidėti į šalį. Pati pastebėsite, kad rinksitės tai, ko iš tiesų nenorite praleisti. Tad džiaugitės paskutiniais nėštumo mėnesiais ir atsipalaiduokite kiek tik galite.



2009-01-23

Vasaris - gerumo ir prasivalymo mėnuo


Šįkart kreipiamės į jus visus su pasiūlymu susitvarkyti spintas po ilgos žiemužės. Tad susikaupkite ir po truputį kibkite į darbus. Atrinkite visus vaikučių išaugtus drabužėlius, perskaitytas knygeles, nebereikalingus žaisliukus ir kitus dalykus, kuriais galėtų pasinaudoti vaikų namų mažyliai. Atneškite juos mums (tai galite padaryti visą vasario mėn.), o mes jums savo ruožtu padovanosime "Gerosios širdelės" kortelę, su kuria galėsite įsigyti prekių iš naujos "Happeak" kolekcijos su 30 proc. nuolaida arba mūsų bendraminčių UAB "Nedmija" vaikams skirtų baldelių su 10 proc. nuolaida.

Taip pat kovo 5 dieną pakviesime jus į gerumo dienos renginį, kur sutiksime tuos, kuriems dovanojame širdį, kartu džiaugsimės ateinančiu pavasariu.
Su mumis galite susisiekti el. paštu info@happeak.lt


2009-01-20

Pasiklausom Vilniaus legendų?


Šiandien Vilniaus mokytojų namų kiemelyje 18 valandą prie laužo šviesos pasakų bobutė – etnologė Gražina Kadžytė paseks legendą apie Vilniaus mergelę. Po to, St. Moniuškos skverelyje, saugojančiame daug paslapčių, klausysimės legendos „Ten tyliai gūžčiojo vienuolės...” apie šalia Šv. Kotrynos bažnyčios atsiradusį fontaną, meilės plytelę ir t.t. Legendą papasakos Vilniaus mokytojų namų projektų vadovas Juozas Žitkauskas. Nėra labai šalta, gal apsirenkim, aprenkim vaikus ir sudalyvaukim?

2009-01-18

Seksas nėštumo metu


Pirmadienis sunkus pirmadienis. Kadangi šį blogą mes dar matuojamės kaip kokią suknelę, įmetame straispniuką apie seksą nėštumo metu.


Esu 8 savaitės nėščia, grėsė persileidimas, pagulėjau ligoninėje, viskas susitvarkė. Tačiau vos tik stipriai susijaudinu, net nespėjus pasimylėti su vyru, man iš makšties pradeda bėgti kraujas. Tai trunka labai trumpai, vėliau vieną parą bėga rudos išskyros. Kai pirmą kartą taip nutiko, pasitikrinau, ar vaikeliui nieko neatsitiko, tačiau tai nutiko vėl, ir dabar net nežinau, ar tai gali būti kokios rimtos ligos požymis? Ar visus nėštumo mėnesius su vyru nei prisiliest vienas prie kito negalėsime? S.

Komentuoja Vilniaus šeškinės poliklinikos moterų konsultacijos vedėja, gydytoja akušerė - ginekologė Vilma Vasjanova:

- Kraujavimas nėštumo metu nėra gerai, todėl apie tai būtinai informuokite savo gydytoją. Jei nėščioji po lytinių santykių kraujuoja, nėra jokių abejonių, bet kuris gydytojas uždraus vaginalinius lytinius santykius. Tačiau dar neteko girdėti, kad kas uždraustų artumą, švelnumą, apsikabinimus, bučinius, prisilietimus. Pasidomėkite ir kitokia seksualine veikla, pavyzdžiui, petingu.

Reikia pasakyti, kad be džiaugsmo, kurį teikia nėštumas, labai daug porų susiduria su netikėtomis problemomis. Pagrindinės yra susijusios su fiziologiniais nėščiosios organizmo pokyčiais bei su besikeičiančiais tarpusavio santykiais. Praktiškai visoms poroms atsitinka viena ar net kelios iš išvardytų problemų - sumažėjęs lytinis potraukis, nenoras lytinių santykių, pablogėjusi lubrikacija, pablogėjęs gebėjimas susijaudinti, makšties sausumas lytinių santykių metu, apskritai labai sumažėjęs lytinis aktyvumas, partnerio seksualinis abejingumas.

Seksualinės funkcijos sutrikimai retai prasideda pačioje nėštumo pradžioje. Tiesa, yra moterų, kurios iš karto po teigiamo nėštumo testo rezultato pareiškia iki gimdymo lytinių santykių neturėsiančios.

Taigi, ko bijo nėščios moterys ir jų vyrai. Nėščiosios bijo kraujavimo, persileidimo, skausmo lytinių santykių metu. Vyrai bijo sukelti persileidimą, bijo sukelti skausmą, bijo nuleisti vaisiaus vandenis.

Mokslo įrodyta, kad lytiniai santykiai nesukelia nei ankstyvojo persileidimo, nei priešlaikinio gimdymo, nei priešlaikinio vaisiaus vandenų nutekėjimo. Lytiniai santykiai netraumuoja vaisiaus galvos ir kitų kūno dalių, negali sukelti vaisiaus deguonies trūkumo ir žūties. Tačiau dėl vienintelio dalyko jokių mitų nėra. Tai labai reta komplikacija oro embolija, kai oralinių santykių metu pučiamas oras moteriai į lytinius organus.

Tačiau tam tikrų išlygų, žinoma, yra. Gydytojai gali nerekomenduoti lytinių santykių, pavyzdžiui, jei nėščioji dažnai vemia. Tai labai sekina moterį, todėl lytiniai santykiai ją dar labiau išvargina. Kita priežastis uždrausti lytinius santykius yra pirmo nėštumo trimestro kraujavimas arba įprastiniai persileidimai, kai moteris jau kelintą kartą neišnešioja vaisiaus. Praėjus rizikingam laikotarpiui, vėliau lytinių santykių turėti leidžiama. Vaginaliniai lytiniai santykiai nerekomenduojami esant placentos pirmeigai, gimdos kaklelio nepakankamumui, infekcijos rizikai.

Net ir nesant nėštumo patologijos, nėščiosioms ir jų partneriams atsiranda iki tol nebuvusių ir kartais labai netikėtų pojūčių. Vienas jų - mylėjimosi ,,trise” jausmas, ypač jei vaisius juda. Šiais atvejais kai kurie vyrai gali net prarasti erekciją ir vien dėl to vengti lytinių santykių. Daugumai nėščiųjų įprastinio lytinio akto metu trūksta lubrikacijos, yra sausa, pasireiškia skausmas. Nepatogi tampa ankstesnė seksualinė pozicija, neretai mėšlungis sutraukia kojų raumenis. Nėščiosioms rekomenduojama rinktis kitas pozicijas, pavyzdžiui, gulint ant šono, vyras už nugaros arba moteris viršuje, arba sėdimas.

Visiškas lytinių santykių uždraudimas ar atsisakymas nėštumo metu dažnai turi blogų pasekmių poros tarpusavio ir ateities seksualiniams santykiams. Tai neretai paskatina partnerį ieškoti seksualinės veiklos su kita partnere. Todėl iškilusias problemas reikia spręsti abiem.

2009-01-16

Šiandien Jurgos koncertas...


Mamos! Šiandien Tamtoj nuo 21 val. vyksta Jurgos Šeduikytės akustinis koncertas!! Būtina nueiti, su vaikučiu ar be..
Gal susikaupkim ir pabandykim??? :)

2009-01-15

Gal jau laikas savo mažylį užrašyti į burelį?


Informacija paimta iš puslapio www.anonsas.lt

Palengvindami tėvelių dalią, vienoje vietoje pateikiame būrelius, „užsitarnavusius“ tėvų pasitikėjimą ir vaikų meilę.

Noriu šokti!
Klasikinio šokio (baleto) studija „Nuotaika“ Įkurta 1985 m.Vaikai mokosi klasikinio, liaudies ir šiuolaikinio šokio. Choreografiniu ugdymu siekiama suteikti galimybę kiekvienam moksleiviui savo kūno raiškos pagalba atsiskleisti šokyje.15-18 m. vaikams.Vadovė Olga Tamašauskienė, tel. (8-5) 2611150, mob. 8-699 54747
Tautinių šokių studija BORUŽĖLĖ Kviečiame vaikučius nuo 4- erių ir daugiau metų. Studijos programoje liaudies choreografijos pagalba einant, ratuojant liaudiškus ratelius, lavinama muzikinė klausa, šokant šokius, formuojama taisyklinga kūno laikysena, žaidžiant liaudiškus žaidimus- vystomi improvizaciniai sugebėjimai.Repeticijos vyksta kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį:17.30 val. (Choreografijos salė 306) I gr. 4-6 m. vaikai18.15 val. (Choreografijos salė 306) IIgr. 7-10 m. vaikaiPriimami visi norintys lavintis, be išankstinės atrankosRegistruotistel. 8 628 47 161- Živilė Čiškauskaitė8 627 24 130- Aistė Kaulakytė
Linijinių šokių studijoje (antr.-penkt.15-17 val.)laukiame 11-16 m. vaikų ir jaunimo, norinčių šokti populiariausius pramoginius šokius: cha cha, rumbą, sambą, džaivą, disco, funky (gatvės stiliaus šokiai)... linijose be poros.Smagiai leisime laiką, dalyvausime festivaliuose, linijinių šokių varžybose.Šokių mokys Linijinių šokių mokyklos LINEDANCE LT vadovė NeringaInformacija ir registracija telefonu 8 698 13428
Noriu šokti, dainuoti, vaidinti ir...
Vilniaus Antakalnio vaikų ir jaunimo klubas ieško Talentų!!!!
Teatro studijoje (antr.-ketv. 18 – 20 val.)profesionalūs Elfų teatro aktoriai atvers scenos ir aktoriaus meistriškumo paslaptis.Laukiame visų (nuo 13 m.), svajojančių tapti aktoriais ar besidominančių teatru.Informacija ir registracija telefonu 8 652 49054.
Dainų studijoje (pirm.-ketv. 14.30 – 16 val.)laukiame 10- 12 m. mergaičių, kurios myli muziką ir yra neabejingos dainai!Dainuosime įvairaus žanro dainas, kursime savo dainas,tobulinsime dainavimo įgūdžius, koncertuosime.Informacija ir registracija telefonu 8 682 21826
Vaikų vokalinės – instrumentinės muzikos studija „Mikrofonas“ Vaikučiai mokomi dainuoti, groti, šokti, vaidinti, improvizuoti ir koncertuoti.4-10 metų vaikams.Vadovas, kompozitorius Giedrius Balutis, mob. 8-699 85027, studijos globėja - dainininkė Ona Valiukevičiūtė.
Vaikų muzikos studija „Džimba“ Vaikų muzikinis ir kūrybinis lavinimas, garso įrašų studija. "Džimba" gyvuoja nuo 2003m. Studijoje 4-14 metų vaikai mokomi muzikos, šokio, dailės ir improvizacijos. Jiems yra suteikiama galimybė įrašyti asmeninius CD su originaliomis dainelėmis. Su vaikais dirba diplomuoti specialistai, taip pat garsus kompozitorius ir geriausias "Bravo" muzikos prodiuseris Andrius Borisevičius.Vadovė Agnė Borisevičienėtel. 8 698 89 383; 8 5 263 6019
NAUJIENA:
Menų mokyklėlė "DEBESĖLIAI" - (muzika nėščioms, kūdikiams ir vaikams) rugsėjo mėnesį atidaro vartelius Mokytojų namuose. Kviečiame registruotis: danguole@debeseliai.lt, tel. (8 5) 215 4237, mob. 8 686 92 413
Kartu kuriame spalvingą garsų pasaulį - grojame įvairiais tautiniais ir ankstyvajam muzikiniam ugdymui skirtais instrumentais, dainuojame, klausomės muzikos. Skatiname laisvai judėti pagal muzikos ritmą, tirti savo vidinį AŠ, būti savimi.

Vaikų muzikinio ir kūrybinio lavinimo studija „Terra bella“ Gyvuoja nuo 2003 m.Studijos tikslas - modernus ugdymas per kiną, teatrą, šokį, muziką ir improvizaciją.Studiją lanko 2-10 m. vaikai.Vadovė Ieva Šimukauskienė, tel. 8-688 01086
Tautinių šokių studija „Boružėlė“ Studijoje vaikai ugdomi liaudies choreografijos pagalba, kurioje jungiasi žodis, judesys ir muzika. Vaikai supažindinami su liaudies papročiais, tautos charakteriu, jie čia mokosi ir kankliuoti.Įkūrėja ir vadovė Laimutė Kisielienė.Tel. (8-5) 2616452
Daugybė šokių studijų ir būrelių nuo modernaus šokio iki hip hopo pasiūlys Lietuvos vaikų ir jaunimo centras! Net 7 nauji šokių būreliai kviečia papilyti šokėjų gretas. Visą informaciją rasite čia
www.lvjc.lt

Noriu piešti!
Audronės Brazauskaitės dailes studija Studijoje taikomi dailės terapijos metodai, kurių esminiai tikslai yra stiprinti savo vidinio pasaulio suvokimą, išreikšti pozityvias bei negatyvias emocijas, išgyventi kūrybinį procesą. Naudojamos įvairios medžiagos (molis, dažai, skirtingo dydžio ir spalvų popierius ir kt.) bei skirtingos išraiškos formos.Vaikams nuo 1.5 iki 10 metu, paaugliams ir suaugusiems.
Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokykla Mokykloje puoselėjamos modernios Europoje ir ypač Skandinavijos šalyse auklėjimo menu idėjos; netradiciškai supažindinama su svarbiausiais tradicinio ir modernaus meno reiškiniais, meninio ugdymo procese pateikiama įvairių žanrų ir stilių įvairovė.Mokykloje dirba kūrybingų pedagogų - žinomų Lietuvos menininkų kolektyvas, kuriantis ir įgyvendinantis netradicinio dailės mokymo programas, nukreiptas ne tiek į elitinį menininko paruošimą, kiek į bendrakultūrinio išprusimo ugdymą, pasitikėjimą savimi, asmenybės drąsą, pilietiškumo sampratą, nacionalinės kultūros puoselėjimą.Grupės formuojamos pagal amžiaus ypatumus (3-4 m., 5-7 m, 8-12 m., 13-15 m., nuo 16 ir vyresniems, taip pat suaugusiems. ) Užsiėmimai vyksta po pamokų (yra ir rytinės grupės) ir savaitgaliais.
Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerija Svarbiausia galerijos veiklos kryptis - pagarba vaiko ar jaunuolio asmenybei, jo saviraiškai.Galerijoje įrengtos specializuotos patalpos: keramikos, grafikos, kompiuterinio dizaino, meno leidinių biblioteka. Dailininkai - pedagogai veda netradicines pamokėles grupėms, klasėms ar atskiriems asmenims.Tel. (8-5) 2122736, mob. 8-614 47011Noriu estetinio lavinimo mokyklėlės!
Šeštadieninė estetinio lavinimo mokyklėlė „Mažoji mokyklėlė“ Padeda atskleisti vaiko individualybę, sugebėjimus, skatina kūrybiškumą, lavina bendravimo įgūdžius.Trimečiams muzikos ir dailės pamokėles.4-6 metų vaikams muzikos, dailės, šokio, anglų kalbos pamokėles.
Mokslo metų pradžia - rugsėjo 20 d.
Registracija: tel. 268 58 44, mob. tel. 8685 20860,el. paštu mazoji.mokyklele@gmail.com. Vadovė Aušra Lasauskaitė
Severos Čepulienės mados, stiliaus ir estetinio ugdymo studija „Mažasis modelis“ Čia mokoma madų demonstravimo, sceninio judesio ir taisyklingos laikysenos, vaidybos ir aktorinio meistriškumo, fotomodelio darbo paslapčių, mados ,stiliaus, ir makiažo pagrindų.Vaikai turi galimybę fotografuotis reklamoms, katalogams, žurnalų viršeliams ir madų puslapiams; filmuotis TV laidose ir reklamose; tapti internetinio katalogo modeliu; demonstruoti drabužių kolekcijas; dalyvauti modelių atrankose ir konkursuose.Užsiėmimai vyksta trejose 3-6 m., 7-10 m., 11-16 m. amžiaus grupėse, du kartus per savaitę).Kaina: 100Lt/mėn.
Sekmadieninė estetinio lavinimo mokyklėlė „Šypsenėlė“
SEKMADIENINĖJE MOKYKLĖLĖJE "ŠYPSENĖLĖ" vaikučiai mokosi klausyti ir išgirsti, koncentruoti dėmesį, lavinti gabumus, bendrauti ir draugauti, drąsiai reikšti mintis, jausmus ir nuotaikas bei pasitikėti savimi. Mažieji tyrinėja ir susipažįsta su juos supančia aplinka žaidimų bei kūrybinių užduočių.
Vad. Irena Norkūnaitė, mob. 8 686 35513

Noriu sportuoti!
Lietuvos vaikų ir jaunimo centras Naujiena ne tik LVJC, bet visoje Lietuvoje – parkuro klubas. Gyvenimas, kaip ir kelias, susideda iš kliūčių. Įveikęs kliūtis kelyje, atrandi būdą įveikti ir gyvenimo problemas. Tai parkuro (pranc. parcours – distancija, kelias) filosofijos pagrindas. Žmones stebina per turėklus šuoliuojantys ir sienomis laipiojantys treiseriai (pranc. traceur – žmogus, kuris atveria naują kelią). Tačiau retas kuris žino, jog ši sporto meno šaka yra didelių fizinių ir dvasinių treniruočių rezultatas.

Noriu mokytis!
Stalo žaidimų klube (treč. 15-17 val.)Laukiame visų (nuo 10 m.), norinčių žaisti ir bendrauti.Lavinsime kūrybinius, reakcijos, strateginius įgūdžius.Puiki galimybė įdomiai praleisti laiką ir susirasti naujų draugų!!!Antakalnio klubas atviras Tau ir Tavo draugams!Klubo adresas:Antakalnio 84a, 2685845 (Klinikų stotelė, Medinis žalias namelis)klubas.antakalnis@gmail.com
,,Fantazijų sala“ - tai užsiėmimas 7 – 9 m. vaikams, kurie mėgsta ne tik svajoti, bet kurti, konstruoti, modeliuoti, realizuoti savo sumanymus, idėjas. Užsiėmimuose vaikai įgys bendradarbiavimo, darbo komandoje, atsakingumo, savarankiškumo, kritinio mąstymo, kūrybiškumo, savęs pristatymo, minčių dėstymo sklandumo ir kitų įgūdžių. Vaikų gebėjimai bus vystomi pasitelkiant vaikams patrauklias formas (didaktiniai žaidimai, kūrybinės pratybos, kūrybinių užduočių sprendimas, meninė veikla ir pan.)Keliaukime į ,,Fantazijų salą“ drauge ir patirkime tai, kas gražiausia vaikiškame pasaulyje – fantazuokime be apribojimų!Būrelio narių amžius: nuo 7 iki 9 metų.Užsiėmimai vyksta: 4 ak. val. per savaitę, Lietuvos vaikų ir jaunimo centreKaina: 120 lt/mėn.Informacija tel. : (8-5) 272 5622 el. p. giedre.j@lvjc.lt; diana.p@lvjc.lt www.lvjc.lt
,,Spalvų labirintas" ATEIK – patirsi nepakartojamų įspūdžių. Mes tave pavedžiosime po spalvų labirintą. Tavęs laukia kūrybinės, meninės užduotys, įvairiausi pratimai, žaidimai.Mes keliausime po labirintą, ieškodami spalvų: žalios, mėlynos, raudonos, geltonos. Suradę žalią – pratinsimės būti savarankiški, mėlyną – mokysimės įveikti bet kokią baimę, geltoną – stengsimės įgyti pasitikėjimo savim, raudoną – įdomiai bendrausime ir tarpusavyje, ir su kitais žmonėmis.PATIKĖK – tas spalvas tikrai rasime! Kaip mums pavyks jas aptikti?ATEIK – PAMATYSI!Būrelio narių amžius: nuo 7 iki 10 metų.Užsiėmimai vyksta: 4 ak. val. per savaitę, Lietuvos vaikų ir jaunimo centreKaina: 120 lt/mėn.Informacija tel. 8 683 78540 el. p. virginija.stakioniene@gmail.com www.lvjc.lt
Vaikų centras
„Mažasis genijus“ skelbia „Proto akademijos“ 2008/2009 mokslo metų užsiėmimų grafiką ir kviečia visus, norinčius tobulėti ir augti į studijas, kursus, mokymus.
Kalvarijų g. 125, Vilnius (šalia parduotuvės „Baldų rojus“)
tel.,faks.: 8 5 270 24 21, mob. tel.: +370 682 29 646, +370 686 87486www.mgenijus.lt, info@mgenijis.lt, skype: MG
American English School American English School dirba jau 15 metų. Tai puikių specialistų komanda, galinti pasakyti, kad užsienio kalbų mokymasis ne vien malonumas, bet ir būtinybė.Kurso metu lavinami klausymo, kalbėjimo, skaitymo ir rašymo anglų kalbos įgūdžiai. Padedama moksleiviams suprasti ir teisingai vartoti pagrindinius anglų kalbos žodžius, frazes ir sakinius. Papildomai motyvuojama mokytis anglų kalbos įdomiais pasakojimais, dainomis, eilėraščiais ir žaidimais.Vaikams nuo 5 iki 9 metų.Kurso metu skatinama moksleivių motyvacija mokytis ir įtraukiama į kalbos pažinimo procesą. Aktualių temų ir užduočių pagalba lavinamas besimokančiųjų mąstymas, ugdomi visi anglų kalbos įgūdžiai. Bendraujant anglų kalba, diegiamas pasitikėjimas savimi.Vaikams nuo 10 iki 14 metų.Parengiamieji kursai jaunuoliams. Priklauso nuo moksleivio anglų kalbos žinių lygio.Nuo 15 iki 18 metų.Siūloma mokytis ir kitų, vis labiau populiarėjančių, kalbų: italų ,ispanų, prancūzų, vokiečių, lietuvių, rusų, kinų.Pradedantiems ir pažengusiems.

2009-01-13

Sausio 14-oji... :)

Lygiai mėnuo liko iki vasario 14-os dienos! :) Laukiam nesulaukiam, o kol kas - gyvenam, džiaugiamės ir veikiam! :)
Šis trečiadienis Vilniuj ir ne tik turi ką pasiūlyti. Trečiadienis Vilniaus mamytėms ypatingas tuo, kad šią beveik šventą dieną vyksta Klykinas ! Šiandien klykine rodoma estu drama "Klasė". Kai vaikai šėlios, mamytės, viena akimi stebėdamos mažylį, galės pažiūrėti išties neblogą kiną. Be klykino taip pat dar rodomas Madagaskaras 2, Despero nuotykiai bei Vakaro pasakojimai!

Kauno mamytės, jei dar nebuvo, būtinai gali užsukti į Valančiaus g. 21, kur nuo sausio 12 dienos veikia gan įdomi paroda "Kataunas". Čia Kauno mamytės galės išvysti panašumus ir skirtumus tarp Kauno ir Italijos miesto Katanijos.

Kita vertus, Vilniuje, Vilniaus paveikslų galerijoje sausio 14 dieną 12 val. įvairaus amžiaus vaikams bei jaunimui vyks išskirtinis renginys "Magiškas Niko Pirosmanio pasaulis". Galerija yra Didžiojoje gatvėje. Mamytės, kurios važinėsitės su mažyliai Vilniaus senamiestyje, nepatingėkite ten užsukti! Visai šalia vis dar yra Rotušės ledas, o kas nori ramiau pabūti - Sereikiškių parkas tik už kelių minučių!

17 val. Vilniaus mokytojų namai kviečia į vegetarų klubo vakarą, kur Edmundas Kučinskas supažindins su pagrindinėmis vegetarizmo taisyklėmis ir gyvenimo būdu.

Galiausiai, vakare taip pat laukia daugybė renginių, kur mamytės galės prasiblaškyti - vienos ar su vaikeliais, tai jau priklauso nuo jūsų stiprybės, norų ir galimybių ribų :). Havanos naktinis klubas ir Lietuvos džiazo federacija kviečia į Ararat Jazz Club, kur gros Egidijus Buožis, Valerijus Ramoška, Eugenijus Kanevičius bei Darius Rudis. Bilietas kainuoja 10 Lt.
Tam pačiam klube nuo 21 valandos taip pat vyksta Milogna Argentina, kur su tikrais Argentinietiško tango mokytojais bus galima pasimokyti šio dramatiško šokio, taip pat paragauti argentinietiškų užkandžių ir vyno. Bilietas kainuoja 5 litus.
Na ką gi, daug visko vyksta Kaune ir Vilniuje, o kaip dėl Klaipėdos ir kitų miestų?

2009-01-11

Prie Seimo rūmų šįvakar degs laužai..


Šįvakar prie Vilniaus Seimo rūmų degs laužai, prisimenant 91-ųjų metų įvykius. Kodėl gi ten nenuėjus su savo mažyliais? Laužai jiems paliks didžiulį įspūdį. Kas žino, gal ilgam įsirėž atmintyje.. Gal tai taps tradiciška? Gal tai pradės jų ir mūsų atmintyje išauginti gražią meilę Lietuvai?

Susitiksime prie Laužo?

Gal jau laikas užsirašyti į sporto klubą? :)


Šią savaitę norime pasiūlyti pradėti aktyviai. Ką manote apie sportą su pilviukais arba su vaikiukais?
Nėštumas ir motinystė tikrai nėra liga. Kaip sako daktaras R. Žiobakas: jeigu jaučiatės gerai, vienintelis dalykas, kurio reikėtų vengti - tai nardymas, o visa kita sveiko proto ribose ne tik kad galima, bet ir rekomenduojama!
Ne vienas sporto klubas siūlo specialius kursus mamytėms su vaikiukais. Tokie užsiėmimai vyksta Forum'o sporto klube, taip pat Impuls'o sporto klube. Forum sporto klubas kviesdavo mamytes su vaikiukais no 3 mėn. iki 11 mėn., nuo tada kai mažiukai tvirtai nulaiko galvelę iki tol, kol pradeda vaikščioti. Panašiai ir Impuls sporto klubuose. Spec. užsiėmimai vyksta kelis kartus per savaitėlę, tačiau, turint abonementą, niekas netrukdo užsukti ir kitomis dienomis. Forum'o sporto klube yra specialus baseiniukas mažyliams, kur vanduo mažiau chloruotas ir pašiltintas, mažyliai čia puikiai jaučiasi besipliuškendami. Taip pat galima gražiai susitarti su baseino prižiūrėtojomis, kad kelias minutes pažiūrėtų mažylį, kol jūs pasiplaukiosite didžiąjame baseine.
Dėja Impuls'e mamytės su vaikiukas į baseiną nepriimamos iki trejų metų. Tačiau nuo trijų - pilnai prašom! :)
Ta pati situacija ir su pilviukais. Sporto klubuose dažnai siūloma speciali mankšta būsimoms mamytėms, taip pat neščiųjų joga. Tačiau smagiausia ko gero - baseinas. Patinka ir naudinga tiek mamytėms, tiek ir pilvelyje esantiems mažuliukams. Paskui galima pasimėgauti ne itin karšta burbuline vonia, trumpam užbėgti į pirtį.
Na tai toks tas pirmadienis. Pradėkim aktyviai!!!

2009-01-09

Klaipėdoje pradedamas rodyti spektaklis vaikiukams

Premjera! ,,Buratino nuotykiai"

„Buratino nuotykiai“ – spektaklis pagal Aleksėjaus Tolstojaus knygą „Auksinis raktelis arba Buratino nuotykiai“.
Tai linksmas, spalvingas muzikinis pasakojimas apie padaužą medinį žmogeliuką Buratiną. 
 
Buratinas drauge su gražiąja lėlyte Malvina, jos bičiuliu Pjeru, pudeliu Artemonu ir kitais pasakos veikėjais kovoja prieš blogąjį lėlių teatro šeimininką Karabasą, klastingąją lapę Alisą ir apsimetėlį melagį katiną Bazilijų. Spektaklyje daug nuotykių, kovos scenų ir gaudynių. Paaiškės ir auksinio raktelio paslaptis...
 
Režisierė – Angelė Juškevičienė
Kompozitorius – Haroldas Šlikas
Baletmeisteris – Arūnas Peštenis
Dailininkė – Olga Ronkaitienė
 
Renginio vieta: Kultūros centras Žvejų rūmai, Teatro salė, Taikos pr. 70, Klaipėda.
Renginio data: 
2008 sausio 10 ir 25  dienomis, 12:00 val.
Renginio trukmė: 1 val.
Durys atidaromos: 11:00 val. 
Bilietų kaina: 10 Lt  

Vaikai įleidžiami nemokamai: iki 3 metų amžiaus. 

2009-01-08

Kauno mamytėms ir ne tik :)

Mūsų manymu, paroda - šaunus dalykas, naudingas tiek mamytėms, tiek įdomus ir jų vaikiukams. Niekuo neįpareigojantis, trunkantis ne taip jau ir ilgai (bet kada ateini, bet kada išeini) ir taip toliau ir pan. 
Visos besilaukiančios ir vaikučius auginančios Kauno mamytės, Vilnius jums stipriai pavydi šiandien atidarytos Eglės Aukštakalnytės Hansen fotografijų parodos "Mama Afrika". Paroda vyksta Kaunos įvairių tautų kultūrų centre (Šv. Gertrūdos 58, Kaunas). Paroda veikia nuo sausio 7 dienos iki vasario 7 dienos.
Šiek tiek daugiau apie p. Eglę, parodą ir jos projektą:

Eglė Aukštakalnytė Hansen – žinoma teatro aktorė. 1999 metais išvyko iš Lietuvos, kai jos vyro – Danijos verslininko karjeros kelias pasuko į tolimus kraštus. Kartu su šeima parodos  autorė gyveno Jekaterinburge (Uralas), Maskvoje, Nairobyje (Kenija), Maputu (Mozambikas), dabar vėl yra grįžusi į Keniją.

Afrikoje Eglė Aukštakalnytė Hansen atrado naujus amplua – pradėjo rašyti, fotografuoti, filmuoti, susidomėjo unikalia masajų ir kitų genčių kultūra, pradėjo ją tyrinėti. Lietuvei pavyko įgyti senųjų savanos gyventojų pasitikėjimą, stebėti ir nuotraukose užfiksuoti nemažai vietos genčių buities detalių, ritualų, kurių liudininkais retai tampa svetimšaliai.

Šioje parodoje eksponuojama nedidelė dalis Eglės Aukštakalnytės Hansen fotografijų, kuriomis iliustruota jos knyga „Mama Afrika“.

Smagaus ir turiningo laiko!!!!!

2009-01-06

Lik sveika kalėdų eglute!!!

antradienis, 17:30 Kiemelyje

Šiandien Vilniaus mokytojų namų kiemelyje bus atsisveikinama su žaliaskarėmis eglutėmis.. Štai ką apie tai rašo Vilniaus mokytojų namai: "Kartu kursime laiko mechanizmą, skaičiuosime žvaigždes žemėje, aplankysime draugus „Kišenių šalyje”, dainuosime ir dūksime kartu su trupės „Teatriukas” aktoriais ir muzikos studijos „Mikrofonas” dainininkais. Susirinkusius kalbins Mėta Meškinija, sniegą tirpdys ugnies artistai „Altaja”, iš kelionės po Vilnių užsuks Trys karaliai, o Nesquik kiškis vaišins kakava. Savo gerą nuotaiką matysite didžiausiame žiemos ekrane" (daugiau www.kultura.lt).
Nepabijokime nušalti nosių ir būtinai sudalyvaukime!!! Po šventės galima užsukti į La Boheme karštam vynui ar arbatai ir šiltam pokalbiui :).
Ar susitiksim?

2009-01-05

Facebook uždraudė maitinančių mamyčių nuotraukas



Ką manote jūs?

Krūtimi maitinančių moterų nuotraukas pašalinęs socialinis internetinis tinklalapis „Facebook“ užsitraukė daugiau kaip 80 tūkst. mamų nemalonę. „Facebook“ politika, draudžianti internetiniame puslapyje talpinti tokias nuotraukas, kuriose matosi krūtys, paskatino mamas imtis protestų.
Jos sukūrė internetinį profilį, kuriame teigiama „Ei, „Facebook“, maitinimas krūtimi nėra nepadorus“, o savuosius asmeninius aprašus papuošė krūtimi maitinančių moterų nuotraukomis, rašo „The Guardian“.Dar 82 tūkst. žmonių jau pasirašė internetinę peticiją, kaltinančią „Facebook“ diegiant į pataikavimą siauraminčiams nukreiptą politiką.Jungtinėse Valstijose šalia „Facebook“ kontoros Kalifornijoje protestuotojai taip pat surengė nedidelę demonstraciją.Tuo metu „Facebook“ atstovas Barry`is Schnittas teigė, kad prieš daugumą krūtimi maitinančių motinų nuotraukų nebuvo imtasi jokių veiksmų.„Nuotraukos, kuriose matoma visa krūtis, spenelis ar aureolė, pažeidžia nešvankios, pornografinės ar seksualinės informacijos platinimą draudžiančias nuostatas ir gali būti šalinamos. Apie nuotraukas, prieš kurias imamės veiksmų, dažniausiai praneša pasipiktinę kiti svetainės lankytojai“, - pareiškime teigia jis.
www.DELFI.lt

2009-01-04

Nauji metai - nauji iššūkiai

Kiekvienus metus pradedu su dideliu planu. Šie metai ne išimtis. Mano knygutė jau pilna įrašų: pradėsiu mokytis ispanų, vaiką pradėsiu leist į Yamaha mokyklėlę, surasiu jam vaikišką gitarą, vyrui nupirksiu pačią šauniausią gimtadienio dovaną, kas savaitę skambinsiu močiutei, su draugais kiekvieną sekmadienį eisiu į kina ir t.t.
Ar didieji planai veikia? Ar jums nebūna, kad šeštadienio naktį niekaip negalite užmigti, nes galva knibždėte knibžda minčių. Kartais net pabundate ir susidarote mažyti planelį, kuris su tokiu palengvėjimu jus po pusvalandžio palydi į lovą, o atsikėlus ryte visas patosas būna dingęs?
Man tai[p būna. Kad ir šis blogas. Ši graži idėja.. Šeštadienio naktį, sumigus visai šeimai pradėjau spausti vieną raidės klavišą po kito, tikėdama, kad daugybei namuose sėdinčių mamyčių galiu būti naudinga su savo entuziastingais patarimais, ką naudingo nuveikti su mažyliu ant rankų. Ir ką aš sugebėjau išspausti? Sudalyvauti Tele-Bim-Bam, nučiuožti nuo Tauro kalno, išgerti karšto šokolado Double Cafe are nueiti į Raganiukės teatrą pas Kalėdų senelį.
Taip nieko nebus. Reikia kažko daugiau...
Jei dar nieko naudingo neradote šiame bloge, nepamirškite pavadinimo, nes mintys dėliosis į lentynėles, kategorijos augs, mes prijungsime tinklaraščius, pridėsime nuorodų, papildysime galinčių ir norinčių rašyti gretas ir palėta augsime..
Svarbiausia turėti viziją, o organizacija ateis paskui. Dar labai svarbu nedelsti ir pradėti. Nuo kažko. Kad ir nuo tokio nelabai vykusio blogo :)
Na o kol kas, kol už lango balta balta kur dairais, nebijokite nušalti nosių ir būtinai išeikit su vaikučiais pasivaikščioti į kiemą! Vilniaus senamiestis nuostabus. Coffee Inn'e galima nusipirkti ŠILTUKUS (spec. pirštinytes su specialiu įdėklu kavos puodeliui, kainuoja 8,5 Lt.). Stumti vežimėlį geriant karštą karamelinę Latte kur kas smagiau nei tiesiog stumti vežimėlį. Centre daugybė išpardavimų, tiek pas mus, Happeak'e, tiek Gedimimo 9, Zaroj ar dar kur kitur. Jei nušalo nosis, būtinai užsukit sušilti.
Apžvelgiau, ką čia ryt vilniečiams siūlo įvairūs šaltiniai.. ir nieko gero. Bet antradienį būtiniausia sudalyvauti Vilniaus mokytojų namų "Lik sveika eglute" ( www.kultura.lt ). Bet apie tai jau rytoj.
O kol kas labanakt. Ryt laukia dar viena graži diena! :)

2009-01-03

Šiandien taip elegantiškai sninga :)

Štai ir šeštadienio popietė. Galvoje sukasi Sheezanovos "Šiandien taip elegantiškai sninga".. Skubam pirkt vaikui rogutes ir leksim ant Tauro kalno. Susitiksim ten?

2009-01-02

Mano šeštadienis Vilniuje

Jei kas nori patarimų, kaip pasikrauti geros energijos šeštadienio rytą, siūlau būtinai susikaupti, nepatingėti ir pagaliau nueiti pas Neringą į Tele-Bim-Bam laidelę (www.telebimbam.lt). Laidelė prasideda šeštadienį 10:00. 9:30 val. reikia būti LRT studijoj, kad visi norintieji spėtų susėsti į savo vietas, mažyliai apsiprastų su studija, visi susipažintų su šeštadienio tema, mintyse pasiruoštų keletą klausimų ar atsakymų, jei Neringa netyčiukais užkalbintų ir .... tyliai tikėtis, kad tai vis tik neįvyks. Tiesa, prieš tai būtinai paskambinkite močiutėms.. ir padarykite tai kuo anksčiau, kad jos dar spėtų perskambinti kelioms savo draugėms :). Tokiu būdu geros energijos pasikraussite ne tik jūs, bet ir jūsų artimieji! :)
Atstumas - ne kliūtis. Į laidelę yra atkeliavusių net iš Klaipėdos!! 
Jei jau atkakote į Sostinę iš tokių tolybių, visai šalia LRT studijos yra ir Forum Cinemas Vingis, kur su vaikiukas galite pažiūrėti Despero nuotykius ar Madagaskarą (www.cinema.lt).
Jei kinas jūsų nedomina, apsilankykite Raganiukės teatre, kur vyks interaktyvus spektaklis vaikiukams "Pas Kalėdų Senelį"! Renginys prasideda 12 val. Tiesa, ten vaikučiams bus dalinamos dovanėlės, kuriomis, aišku, turi pasirūpinti patys tėveliai.. Tad turėkit tai omeny, kad netraumuotumėt savo mažylių, jei šie netyčia liktų be dovanėlės.. (plačiau www.bilietai.lt)
Galiausiai, jei jūsų vaikai pakankamai dideli, kad galėtų čiuožti ant ledo, siūlome apsilankyti Vilniaus Rotušės aikštėje (www.culturelive.lt).
Jei atvykote su mažesniais vaikiukais,  pasismaginti galima Liepkalnyje, kur mažasis kalnelis jau pilnai pauoštas ir laukia savo lankytojų (www.ziemostrasa.lt)! Tik prieš tai ko gero teks į bagažinę įsimesti rogutes.
Ant kalno yra puiki kavinė, kur sušalę gali užvalgyti sriubytės, išgerti kavos. Kainos nesikandžioja, o aplinka draugiškai nusiteikusi vaikiukų atžvilgiu!
Iki sausio 6 dienos Vilniuje vis dar galima pasigrožėti eglute. Vaikams tai tikrai labai patiks.
LRT studija - Forum Cinemas Vingis - Senamiestis - Liepkalnis yra glaudžiai susiję ir toli vienas nuo kito nenutolę! Tikrai neužtruksite kamščiuose ir puikiai praleisite šeštadienį!

Sausio ledas Vilniaus Rotušės aikštėje!

Nuo sausio 1 - osios dienos Vilniaus Rotušės aikštėje išlieta ledo arena po atviru dangumi. Visai kaip filme - skamba muzika, žaižaruoja kalėdinė eglutė, smaližiams vyniojama cukraus vata.. Jei dar to nepadarėte, išsitraukite pačiūžas ir kartu su savo mažaisiais nepabijokite užlipti ant ledo. Tiesa, mažylius ant ledo rekomenduojama statyti ne anksčiau kaip nuo 3 metukų, kada pilnai susiformuoja ir sustiprėja sąnariukai!!

10 mėnuo PRASIDEDA!!

10 mėnuo..  Kai kam tai yra spalis, o kai kam - lūkesčių išsipildymas, laukimo pabaiga, didelė palaima, ar, atvirščiai, rūpestis, stresas, nežinia ar net depresija.
Sukūrėme šį blogą visiems tėveliams, kurie truputį bijo naujų etapų su trečiuoju.. ketvirtuoju.. ar penktuoju..:) ir nerimauja, kaip čia neiškritus iš savo įprastinio ritmo, erdvės ir draugų..
Kavinės, barai, kinai, sportas nebūtinai baigiasi, atsiradus mažyliui namuose. Kaip tik atvirkščiai, su mažyliu prieš mus atsiveria nauji horizontai ir galimybės, kurias būtinai turime išnaudoti!
Šis blogas, kuris, tikimės, ilgainiui išaugs į pakankamai išsamią internetinę svetainę, skirtas aktyviai siekiantiems gyventi tėveliams. 
Čia stengsimės sukelti informaciją apie visus įmanomus būrelius ir užsiėmimus, kuriuos tėveliai gali nuveikti kartu su savo mažyliais. Teatrai, kavinės, kinas, sporto klubai, koncertai, muzika.. Kas, kur, kada? 
Pati auginu sūnelį Jorį, kuriam šiuo metu yra 1,8 metukų. Dar būdamas 2,5 mėnesio mano mažylis kartu su manim keliavo į sporto klubą, kur ramiai miegodavo aerobikos užsiėmimo metu. Nuo trijų mėnesių mes lankomės kine. O pusryčius esame išbandę ko gero visose Vilniaus kavinėse! Esu tikra, kad greitu metu net skelbsime apklausą, bandydami išsiaiškinti, kurioje Vilniaus kavinėje egzistuoja draugiškiausias vaikams kolektyvas :)! Mūsų vaikelis yra apkeliavęs pusę Europos. Pusės metukų net vežėmės į kalnus, kur pakaitom su tėčiu slidinėjome, prižiūrėdami savo mažąjį, kuris ramiausiai sau džiaugėsi saulės voniomis savo automobilinėje kėdutėje.
Kur keliauti su vaikučiu šiandien? Ar garsas kenkia mažyliui? Ar gali žindanti mamytė pasilinksmint ir kaip tuomet elgtis su mamos pieneliu? Ko nepamiršti keliaujant su mažyliu slidinėti, o gal į Afriką? Kokie koncertai vyksta? Ar Kaune, Šiauliuose bei Klaipėdoje vyksta klykinas? Kas, kur, kada? Ar nėštumas - tai liga? Ar reikia nustoti bėgioti rytais, sužinojus, kad laukies? O gal atvirkščiai, sportas tik padės dar geriau jaustis? 
Daugybė klausimų, kuriuos bandysime atsakyti straipsniais, specialistų pasisakymais, galiausiai pasidalindami mūsų visų patirtimi ir komentarais :)
Tėvystė veža! Ir ne tik tėčius....:)